Картини юних митців з Покрова поїдуть до США

Твори вихованців Школи мистецтв Покрова побачать у Шанхаї та Сполучених Штатах. Це вже друга перемога художнього відділу закладу у Всеукраїнському конкурсі «Щаслива дитина – квітуча Україна».

ВИСОКА ­ОЦІНКА

Організатори, відомі митці країни, й не тільки, познайо­милися з покровчанами минулоріч. Загалом у рамках конкурсу з України відібрали 60 картин. Його мета – відкрити юних і талановитих, дати поштовх до подальшого самовираження й знайомства з художньою спільнотою світу. Конкурс проводиться на засадах співпраці, організатори називають це – «художник-художнику». До суддівства запрошувалися майстри зі всієї країни, і кожен професійний митець обирав для себе кращу, на його погляд, роботу початківця та саме йому дарував власну картину. Художники, музиканти й майстри театральної сцени Покровської школи мистецтв сьогодні можуть презентувати себе у різних напрямках творчої діяльності, пишаючись результатами мистецького тандему викладачів й учнів.

Серед таких переможців – вихованка Тетяни Думчикової Діана Димченко. Дівчинку нагородили дипломом і картиною одеського художника Пет­ра Нагуляка, решту учасників – ексклюзивними календарями. Зображене на картинах відповідає творчому настрою, світосприйняттю піаністки, переможниці міжнародного конкурсу «Момент оф глорі», вихованки Олени Семенухи – Лізи Халявченко-Бабіч.

Сонячна дівчинка стала справжнім послом миру, стверджуючи, що особливі діти є особливими й у творчості. Це не перша перемога Лізи й, сподіваємося, не остання.

Ліза Халявченко-Бабіч

РАДІСНА ­НОВИНА

Справжньою сенсацією стала новина, що роботи Аріани Головчиць, Аліси Свищ побачать у Шанхаї. А витвори Микити Пугача, Валерії Лободи, Єви Півишевої, Поліни Глущенко, Єви Єфименко, Лізи Черниш – у Сполучених Штатах. Юні художники – учні Тетяни Думчикової. Разом з їхніми картинами до Штатів поїде і робота Поліни Махової, вихованки Тетяни Дмитрук. Також черговою сходинкою до вершини майстерності став Міжнародний конкурс «Підкори сцену» для ще однієї учениці школи – Марії Калініної. Вихованка театрального відділу, викладача Нелі Піхтіної, Марійка перемогла у номінації «художнє читання», посівши перше почесне місце. Такі вагомі досягнення ввійшли до «золотої скарбнички» школи, де плекають самобутні таланти, допомагаючи їм іти мистецькою дорогою.

ОКСАНА СІЗОВА

Залишити відповідь