Коли у Дніпрі випаде перший сніг

Синоптики попереджають, що вже у другій половині жовтня, імовірно, випаде перший сніг – утворення ожеледиці та налипання мокрого снігу.

Про це повідомляє expres.ua.  За словами синоптиків, погода у другій половині жовтня може ускладнити роботу окремих галузей господарства через посилення поривів вітру, рясні опади та локальні дощові паводки.

В окремі дні не виключаються і короткочасні зимові явища, наприклад, випадіння першого снігу, утворення ожеледиці або налипання мокрого снігу, – зазначили в гідрометцентрі. Загалом, протягом жовтня очікуються різкі перепади температури, посилення вітру, дощі та заморозки.

Середня місячна температура очікується в межах +7…+12 градусів тепла, в горах – +5…+7 градусів тепла.

“У жовтні відбувається перехід середньої добової температури повітря через +8 градусів у бік зниження: у північних, східних областях, у більшості районів Вінницької, Полтавської, Черкаської, Волинської, Рівненської, Хмельницької та Тернопільської областей – з 10 по 15 жовтня, на решті території України – з 15 по 25 жовтня, на Закарпатті (крім гірських районів), на півдні Одеської, Миколаївської та Херсонської областей – 25-31 жовтня”, – зазначили в Укргідрометцентрі.