Коли вино може приносити користь
Вживання червоного сухого вина в помірній кількості може бути корисним у випадках розладу шлунка, анемії, занепаду сил, застуди, – розповіла медик, експерт Академії лікарів UniProf Світлана Перес, про це повідомляє “Жіночий Світ“.
В її інтерв’ю прозвучало пояснення щодо того, у яких випадках вино може приносити користь.
«Вино містить корисні речовини, але користь приносить лише у випадку, якщо воно якісне, натуральне, а людина п’є його в мінімальних кількостях», – сказала фахівець.
За словами Перес, вино відрізняється вмістом антиоксидантів, альдегідів, складних ефірів. Його прийом може сприяти підвищенню тонусу, мати ефект антибіотиків.
«Келих червоного сухого вина може бути корисний при розладі шлунка та анемії, виснаженні та занепаді сил, застуді (якщо зробити з вина глінтвейн). Біле у поєднанні з мінеральною водою рекомендують при атеросклерозі для зміцнення артерій, хворобах шлунка», – перерахувала медик.
У той же час, вживання вина навіть у дозволених дозах може мати побічні ефекти. Зокрема, присутній у ньому танін здатний викликати сильний головний біль. У деяких людей можливі алергічні реакції.
Фото з відкритих джерел