Команда Придніпровської ТЕС виборола першість серед пожежних підрозділів (Фото)

Безпека людей і виробництва на теплових електростанціях ДТЕК – під контролем: нещодавно в Енергодарі за звання кращої змагалися 10 команд добровільних пожежних дружин ТЕС ДТЕК Енерго та Донбасенерго. Дружинники продемонстрували свою вправність та готовність захистити своїх колег та обладнання. Серед команд ТЭС ДТЕК Енерго кращими стали енергетики Придніпровської ТЕС.

На базі тренувально-спортивного комплексу першого державного рятувального загону ГУ ДСНС в Енергодарі свою майстерність демонстрували найкращі бойові команди Запорізької, Придніпровської, Криворізької, Бурштинської, Добротвірської, Курахівської, Ладижинської, Луганської ТЕС, Миронівської ТЕЦ ДТЕК Енерго та Слов’янської ТЕС Донбасенерго.

«Життя й здоров’я наших працівників та безпека виробництва – ключові пріоритети ДТЕК. А отже, ми маємо бути готовими до будь-яких позаштатних ситуацій. Для цього на Придніпровській ТЕС ми постійно проводимо тренування, де добровільна пожежна дружина відпрацьовує свою майстерність. Наші бійці повинні бути готовими в разі необхідності чітко та злагоджено локалізувати вогонь до прибуття професійних рятувальників. Щороку на підприємствах ДТЕК впроваджують нові системи протипожежного захисту. На Придніпровській ТЕС за два роки змонтували обладнання автоматичної пожежної сигналізації, системи пуску дренчерних завіс та встановили систему автоматичного пожежогасіння споруд паливоподачі енергоблоків №7 та №8. ДТЕК інвестував у це більше 15 з половиною мільйонів гривень», – наголосив директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Анатолій Боричевський.

Змагалися у два етапи: перевіряли теорію, та демонстрували практичні навички боротьби з вогнем. Найвидовищнішою та найгарячішою стала саме практична частина – гасіння джерела пожежі з пожежного стовбура та брандспойтів. Найшвидше та найвправніше подолали полосу перешкод та загасили реальне полум’я дружинники Придніпровської ТЕС.

Вони продемонстрували неабияку фізичну підготовку виконали завдання за рекордні 2 хвилини 6 секунд. У трійці найвправніших – бійці Бурштинської та Курахівської ТЕС, які відстали від лідерів на 9 та 10 секунд відповідно. Найкращими у знанні теорії стали учасники ДПД Запорізької та Бурштинської ТЕС.

У результаті, рейтинг змагань ДПД серед ТЕС ДТЕК очолили дружинники Придніпровської ТЕС, ДПД Бурштина – другі, господарі цьогорічних змагань – ДПД Запорізької ТЕС стали третіми.

«Наша команда бере участь у змаганнях щорічно. До них ми готувались ретельно, тож і результат отримали відповідний. Цікаво, що саме тут, в Енергодарі, наша команда уже ставала першою у змаганнях ДПД у 2015 році», – розповів Олександр Горб, головний спеціаліст з пожежної безпеки та громадянського захисту ДТЕК Придніпровської ТЕС.

«Відмінні змагання, дякуємо всім організаторам та учасникам. Цікаво було «потягатися». Дуже гордий за всіх наших колег з інших станцій, тому що вони справжні професіонали, яким небайдужа безпека підприємств», – поділився враженнями учасник ДПД ДТЕК Придніпровської ТЕС Анатолій Бармотін.