Комунальники Дніпра долучились до загальноміської акції

Комунальники Дніпра долучились до загальноміської акції #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий. Доглядають висаджені дерева та очищають від бруду світильники.

Зокрема, співробітники КП «Міськсвітло» очищають від бруду та пилу освітлювальні частини світильників у зеленій зоні на вулиці М. Малиновського. Крім цього, вони вирівнюють опори світильників, а також підфарбовують металеві опори.

На даний момент відмили 39 освітлювальних частин світильників, 17 стійок пофарбували та вирівняли 40. Роботи планують завершити до кінця цього тижня, але все залежатиме від погоди. Загалом, один вимитий світильник збільшує освітленість на 15%. До робіт залучено 4 одиниці спецтехніки та 11 співробітників. Далі перейдуть на ж/м Кам’янський та на проспект Мира.

Садівниця дільниці «Лівобережна» КП «Міськзеленбуд» ДМР Оксана Олефір розповіла: «Ми долучились до акції #Дніпро_квітучий та виконуємо планові весняні роботи по догляду за нашими зеленими насадженнями, а саме – формуємо крону висаджених молодих дерев: видаляємо сухі та загущені гілки, вирізуємо паросльові пагони та формуємо декоративну крону. На даному об’єкті необхідно буде обрізати 436 дерев. Також утворюємо 194 пристовбурні ями для поливу дерев, до яких не дістає автополив. Також мульчуємо пристовбурні ями щепою – це зменшить кількість бур’янів на площі лунки та втрату води з ґрунту в результаті випаровування».