Корисні спеції у боротьбі з бактеріями

Деякі спеції можуть не лише суттєво покращити смак вашої страви, але і зміцнити імунну систему, зменшити запалення клітин, очистити організм від шлаків і токсинів і навіть схуднути.  Отже, візьміть до уваги, що:

  1. Орегано. Без цієї спеції просто важко уявити собі італійську кухню. Але окрім приємного смаку, ця приправа суттєво впливає на ваш організм: заспокоює нервову систему; має високу антибактеріальну активність; нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту; посилює перистальтику кишечника; чинить жовчогінну і сечогінну дію; зміцнює імунітет; діє як сильний потогінний і відхаркувальний засіб при бронхітах і бронхіальній астмі. Радимо дадавати орегано до яєчні, овочевих супів, піци, у якості приправи для салатів, соусів, і в другі страви.
  2. Розмарин. У деяких країнах збереглася традиція дарувати гілочку розмарину молодим на щастя і процвітання. Серед корисних властивостей розмарину: знімає стрес і нервову напругу; тонізує організм при загальному виснаженні; посилює потенцію; лікує простудні захворювання; має протизапальні, тонізуючі, ранозагоювальні, жовчогінні, антидепресивні, антиоксидантні властивості. Додавати розмарин варто у м’ясні страви, рибні страви, маринади, трав’яні чаї.
  3. Тим’ян (чебрець) – це корисна рослина, яка антиоксидантну дію, прирівнюється до вітаміну Е. Також має потогінну, протизапальну і протимікробну дію; зміцнює імунітет; підвищує працездатність; запобігає розвитку простатиту; усуває статеву слабкість. Варто додавати у салати, супи, тушковані страви, печеня, усі страви з яєць, соуси.
  4. Куркума. Відома спеція з сімейства імбирних, адже її корисні властивості неможливо не помітити. За останніми даними куркумін, який входить до складу приправи, допомагає пригнічувати розвиток ракових клітин. Кукурма очищає організм, благотворно впливає на травлення; знімає запалення; має детоксикаційний і жовчогінний ефект. Також вважається потужним антиоксидантом; покращує стан шкіри; відновлює захисні сили організму і сприяє схудненню. Варто додавати кукурму у супи, рагу, рис, плов.
  5. Шавлія – це чудові ліки проти застуди і болю у горлі. Також ця приправа очищає кишечник; виводить токсини і шлаки; сприяє схудненню; має антиоксидантні властивості; зміцнює імунітет; Фахівці радять додавати шавлію у смажені і тушковані овочі, м’ясні страви, рибні страви, соуси, супи, рагу.

Залишити відповідь