Корисні властивості баклажанів для організму

Своїм фіолетовим забарвленням баклажан зобов’язаний антоціанам, особливого типу пігменту, яким є один з найсильніших антиоксидантів, який захищає клітини від дії вільних радикалів. Саме ця речовина найбільш ефективно захищає мембрани клітин мозку. Пише «Наша мама».

Завдяки високому вмісту антиоксидантів баклажани можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань. В одному з експериментів кроликам з високим рівнем холестерину в крові давали протягом двох тижнів щодня сік баклажанів. В кінці дослідження рівень поганого холестерину і тригліцеридів — два маркера серцево-судинних проблем — серйозно знизився.

Велика кількість клітковини і низька калорійність баклажана дозволяють відмінно вписати його в будь-який дієтичний режим. Ну, хіба що вони не підходять сироїдам, так як обов’язково вимагають теплової обробки. Більш того, баклажан — овоч ситний. Волокна клітковини проходять через травний тракт повільно, а значить, ми довше не хочемо їсти.

 

Фото: pixabay