Коричневий vs білий цукор: що насправді корисніше?

Останнім часом коричневий цукор стає все більш популярним серед споживачів, які прагнуть зробити своє харчування більш здоровим. Але що насправді варто знати про цей продукт?

Білий цукор проходить кілька ступенів очищення, через що майже всі поживні речовини, які містяться у буряках, видаляються. Натомість тростинний цукор не потребує такої глибокої очистки, оскільки він спочатку має хороші смакові якості. У нерафінованому коричневому цукрі зберігаються деякі корисні мікроелементи, такі як калій, магній, фосфор, цинк та залізо. Однак, варто зазначити, що їхня частка в складі цукру не є значною, а калорійність продукту залишається високою.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Кількість сахарози в коричневому цукрі така ж, як і в білому рафінованому цукрі. Він аналогічно впливає на підшлункову залозу та викликає стрибки інсуліну. Отже, вважати тростинний цукор кориснішим є помилкою. Обидва продукти слід вживати помірно, щоб не завдати шкоди організму.

Коричневий цукор може мати трохи інший смак і вигляд, але його слід сприймати як альтернативу, а не як здоровий замінник білого цукру.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!