Скопіювати неможливо: на Дніпропетровщині відкрили виставку унікальних гравюр (Фото)

У приміщенні Криворізького економічного інституту на площі Визволення представили свої роботи два криворізьких різьбярі – Василь Пілка і Олександр Недоруба. Ідея спільної виставки виникла у майстрів після особистого знайомства – з’ясувалось, що техніки, в яких вони працюють, ідентичні. Повідомляє “Рудана”.

Відрізняються роботи лише матеріалами, на яких вирізьблюється тематичний малюнок, та індивідуальним почерком митця. Василь Пілка працює на богемському склі, а його колега Олександр Недоруба надає перевагу дереву – березі.

Пілка останнім часом плідно працював за кордоном, виготовлючи скляні різьблені копії картин відомого німецького живописця Альбрехта Дюрера, а Недоруба надихається полотнами французького гравера та скульптора Поля Гюстава Доре.

“На перший погляд здається, що моя гравюра на дереві і його на склі – зовсім різні, але насправді за технікою виконання вони дуже близькі – це різцева тонова гравюра без зворотного перекладання, відхід від класичної техніки. У наших роботах малюнок накладається напряму, тому скопіювати їх не можна. Це ексклюзив”, – пояснює Олександр Недоруба.

“Ми б дуже хотіли створити в Кривому Розі постійно діючу галерею гравюри на склі й дереві”, – діляться мріями криворізькі митці.

 Свої творчі доробки майстри незабаром мають представити на виставці у Верховній Раді, а для криворіжців приготували міні-експозицію. Усіх охочих запрошують оцінити ексклюзивні різьблені витвори. Міні-виставка працює з 10.00 до 17.00, до п’ятниці. Вхід безкоштовний. Завітайте!

Фото зі сторінки Василя Пілки.