Лікарні Дніпропетровщини отримають гроші на ремонт мереж киснепостачання

Лікарням Дніпропетровської області виділять 41 мільйон гривень. Гроші підуть на ремонт мереж киснепостачання. Розподілять їх між чотирма медичними закладами Дніпра і Кривого Рогу. За даними обласної ради, в лікарнях регіону до кисню підключено понад 8 тисяч ліжок — це 97%. При цьому їхня завантаженість — майже 40%.

«Ці кошти було виділені лікарням: Обласний госпіталь ветеранів війни, лікарня Мечникова, Багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги і Криворізький протитуберкульозний диспансер», — каже голова постійної комісії облради з питань охорони здоров’я дитинства та материнства Аріна Пустова.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

В Криворізькому диспансері зараз є 530 точок киснепостачання, включно з дитячим та приймальним відділеннями невідкладної допомоги.

«Ще три тижні тому в нашому шпиталі всі 260 ліжок були заповнені хворими. На 20 ліжках в реанімації всі пацієнти були підключені до ШВЛ. Зараз ковід пішов на спад та це не означає, що він став менш небезпечним. Наш центр має все необхідне обладнання аби надавати допомогу найтяжчим хворим. Однак люди самі повинні подбати про своє здоров’я — робити щеплення та при перших проявах хвороби звертатись до лікаря», — сказала очільниця Криворізького протитуберкульозного диспансеру ДОР Наталія Гранкіна.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!