Лікарні Дніпропетровщини продовжують отримувати сучасне медобладнання

Новий комп’ютерний томограф встановили у лікарні №4 обласного центру. Такого пристрою у медзакладі ніколи не було, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Розвиток медицини – один із пріоритетів Президента України Петра Порошенка. За останні два роки команда Дніпропетровської ОДА придбала 150 одиниць сучасного медобладнання для лікарень регіону. Це томографи, ангіографи, УЗД та апарати штучного дихання. Оновлювати обладнання у медзакладах продовжуємо і в 2017-му», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Комп’ютерний томограф встановили у дніпровській лікарні №4. Такого обладнання тут ніколи не було. Щоб пройти обстеження, пацієнтів направляли до інших медзакладів, розповів головний лікар Костянтин Чебанов.

«Новому томографу радіємо. Довгоочікувана подія. До того ж це обладнання нового рівня, дуже сучасне, – сказав медик. – Томограф працюватиме у дві зміни. Щодня за його допомогою обстежуватимуть до 15 пацієнтів не лише з Дніпра, але й всієї області».

За допомогою японського комп’ютерного томографу можна діагностувати різні хвороби – від кардіологічних до онко. Результат обстеження виводиться на екран комп’ютера у форматі 4D. Видно не лише органи у 160-ти розрізах, але й їх динаміку. Наприклад, чітко видно рух кровотоку. Процедура безболісна та безпечна. Доза опромінювання у цього томографа утричі менша, ніж в інших моделях. Обстеження тривають від 10 до 30 хвилин. Результат – точний та швидкий.

Нове медичне обладнання, придбане командою Валентина Резніченка, лікарні Дніпропетровщини отримуватимуть впродовж всього року.

Залишити відповідь