Мінфін спрогнозував курс долара на 2016 рік

Курс долара у наступному році складатиме 24,4 гривні за долар. Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько під час засідання ВР.  За прогнозами відомства, ВВП у 2016 році підвищиться на 2%, пишуть Подробности.
“Дохідна частина грунтується на новій податковій базі, що втілюється через податкову реформу. Скасування і закритя багаточисельних пільг і виключень, зниженні податків  на фонд зарплат, підвищення податків на підакцизні товари і легалізація грального бізнесу та видобутку бурштину, якісного покращення адміністрування податків і електронних серівсів”, – пояснила Яресько.
За словами міністра, в Україні підвищиться мінімальна зарплата. “У наступному році ми плануємо в два кроки, з 1 травня та 1 грудня, збільшити мінімальну зарплату та прожитковий мінімум на 12,5%в межах одного року . Зокрема мінімальна зарплата становитиме 1450 гривень, або на 72 гривні більше, а з 1 грудня – 1550 гривень, або на сто гривень більше”, – повідомила Яресько.
Щоправда, і податки для українців теж збільшаться, зазначив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. “Ми пропонуємо з 1 січня запровадити нові ставки податків внести правки до чинного податкового кодексу . Пункт другий – ми пропонуємо прийняти в першому питанні редакцію податкового кодексу. Пункт третій – щоби парламент разом з урядом доопрацював урядовий проект змін і не вводити його ні з 1 січня, ні з 1 лютого, а після нашої тривалої дискусії”, – сказав Яценюк.

Залишити відповідь