Міста, селища та села району оживилися, запрацював бізнес, без упину триває посівна – голова Криворізької РВА

Ситуація у Криворізькому районі спокійна та контрольована. Люди з водою, світлом, газом. Міста, селища та села адаптувалися до військового часу. Запрацював бізнес та підприємства.

Про це під час онлайн-брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів голова Криворізької РВА Євген Ситниченко.

 «Все в районі добре. Другу добу не ведуться обстріли наших прикордонних територій. Лікарні, магазини працюють. Мешканці нескорені, вірять лише в перемогу», – зазначив Євген Ситниченко.

Він додав, що найбільше потерпала Зеленодольська громада. Там є зруйновані та пошкоджені будинки. А ще у Широківській громаді майже 20 будинків, які потребують капітального ремонту. Усі випадки місцева влада фіксує. Людям надають допомогу будівельними матеріалами. Співробітники ДСНС працюють над розмінуванням території.

«Найбільше заборонених касетних снарядів потрапило на територію села Велика Костромка. Лише там знешкодили майже 600 вибухонебезпечних предметів. І надалі проводять розмінування. Територія Широківської громади вже повністю розмінована», – розповів голова РВА.

Євген Ситниченко наголосив, що район прийняв більш ніж 4,2 тис переселенців. З них майже 1,3 тис – діти. Люди здебільшого із сусідньої Херсонської області. Їм надали грошову допомога. Загалом виплатили понад 10 млн грн.

«Життя триває. Люди картопельку на городах посадили, засіяли грядки. Присадибні ділянки привели до ладу. Активно долучаються до всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги». Працюють на майбутній врожай. Посівна триває без упину», – сказав Євген Ситниченко.

Нині аграрії Криворізького району сіють соняшник. Озимі підживили та обробили від шкідників.