На Дніпропетровщині активізувалися небезпечні комахи

Яскраве сонце, спека, стиглі фрукти й ягоди. У розпалі – сезон бджіл. Укус комахи може бути небезпечним. Як не стати її «жертвою» та що робити, якщо це все-таки сталося, – нагадали фахівці.

«Головна небезпека від укусу бджоли, оси або шершня – алергія. Така реакція організму загрожує набряками, задишкою, іноді навіть запамороченням. Небезпечно для життя ненароком заковтнути комаху. У таких випадках негайно викликайте «швидку»», – зазначили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Фахівці радять відразу після укусу бджоли видалити жало. Пінцетом, голкою або просто пальцями. На вражене місце слід прикласти лід або холод.

Щоб уникнути алергії, можна прийняти медпрепарат. Який – порадить сімейний лікар. Швидше вивести отруту з організму допоможе вода. Пийте її якомога частіше й більше.

Особливо небезпечні укуси в шию та обличчя. Вони загрожують алергійною реакцією. Якщо відчуваєте раптовий занепад сил, нудоту, утруднення дихання й озноб, обов’язково зверніться до лікаря, наголошують фахівці.

І пам’ятайте, комахи частіше кусають тих, хто метушиться й розмахує руками. Тож краще зберігати спокій.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!