На Дніпропетровщині чоловік жорстоко вбив пенсіонерку

Підозрюваного у вбивстві 74-річної жительки Кривого Рогу розшукали та затримали у Харкові. Чоловік завдав потерпілій 30 ножових поранень, після чого забрав з квартири гроші та банківську картку.

Вранці, 30 листопада в одній із квартир по вулиці Івана Авраменка міста Кривий Ріг місцевий мешканець виявив свою дружину вбитою. Чоловік одразу повідомив про це в поліцію та розповів, що з квартири зникли гроші.

В ході розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину може бути причетний 43-річний чоловік. Після скоєння вбивства, він забрав з квартири гроші та банківську картку. Для розкриття злочину на місці працював кінолог зі службовою собакою, яка показала ймовірний шлях відходу злочинця.

вбивство пенсіонерки

Встановлено, що після скоєння вбивства чоловік поїхав до Дніпра, де на автовокзалі зняв з банківської картки потерпілої понад 6 тисяч гривень. Потім сів на автобус до Харкова. Спільно з харківськими правоохоронцями поліцейські карного розшуку затримали зловмисника, коли він виходив з автобуса. Виявилось, що чоловік раніше вже був неодноразово судимим, у тому числі за скоєння вбивства з корисливих мотивів. У травні 2020 року він був звільнений від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік, а у листопаді оголошений у розшук.

вбивство пенсіонерки

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Вирішується питання про перекваліфікацію кримінального провадження за ч. 2, а саме вбивство з корисливих мотивів.