На Дніпропетровщині директорка підприємства зловживала службовим становищем

Поліцейські Павлограда оголосили про підозру директорці підприємства у привласненні більш ніж 350 тисяч гривень. Зловживаючи службовим становищем жінка заволоділа коштами виділеними на ремонт Тернівської загальноосвітньої школи, що на Дніпропетровщині.

Поліцейські встановили, що товариство з обмеженою відповідальністю, що зареєстровано в місті Дніпро, виграло тендер на капітальний ремонт фасаду та часткову заміну вікон Тернівської загальноосвітньої школи. Директорка підприємства уклала договір на виконання робіт та закупівлю будівельних матеріалів.

За результатами експертиз – якість вікон, які були встановлені в учбовому закладі не відповідають пред’явленим сертифікатам. В актах виконаних робіт вказано матеріали та роботу, які по факту не відповідали дійсності. За результатами проведення експертиз було встановлено сума збитку 351 725 гривень.

В рамках розслідування кримінального провадження правоохоронці провели чотири санкціоновані судом обшуки за місцем юридичної адреси підприємства, в ході яких виявлено та вилучено оригінали договорів, додатки до них та інші кошторисні документи.

31 серпня, 50 – річній директорці оголосили про підозру ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що у 2017 році за підозрою у вчиненні аналогічних злочинів відносно жінки обвинувальний акт та кримінальне провадження спрямовані до суду, де на даний час проводиться розгляд.