На Дніпропетровщині налагодили діалог з громадськістю

Звісно, співпраця між владою та громадськими організаціями ефективна, коли вона двостороння, коли звучить діалог, а не лише запити однієї зі сторін. Найактивніші інститути громадянського суспільства подають ідеї щодо допомоги ветеранам бойових дій, людям з інвалідністю. У полі зору представників громадськості Дніпропетровщини культурно-просвітницька діяльність у регіоні; краєзнавча робота, охорона пам’яток історії та культури; допомога соціально незахищеним верствам населення; екологічна безпека; протидія корупції. Безперечно, ситуація в країні підготувала активістам нові завдання. Тому багато проектів мають патріотичний характер. Наприклад, фотопроект «Заради них», і друк альманаху про підрозділи, які дислокуються у нашому регіоні.

Також у грудні минулого року в Дніпрі відбувся ІІ Форум «Громадянського суспільства Дніпропетровської області. Розвиток та взаємодія», який зібрав 200 громадських активістів, науковців, представників ЗМІ.  Мета форуму полягала у створенні платформи для обміну досвідом, кращими практиками щодо активізації громад; визначення пріоритетів у реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Дніпропетровській області на 2019 рік. Це була прекрасна можливість для організацій презентувати свою діяльність суспільству.

Крім того, у Дніпропетровській облдержадміністрації щомісяця відбуваються засідання дискусійного клубу «DNIPRO Live». За «круглим столом» збираються представники обласної влади та громадські активісти. Завжди у фокусі – актуальні теми та проблемні питання. Зокрема, партнерство з Європейським союзом, сучасні виклики та ризики, співпраця України і НАТО, права людини та багато іншого.

Отож, довіра до інститутів громадянського суспільства зростає. Навіть за кордоном його сприймають як потужне явище, як спільноту, яка змінює ситуацію на краще.