На Дніпропетровщині нападники представлялися працівниками комунальної служби

Поліцейські Нікополя за допомогою службового собаки затримали підозрюваних у розбійному нападі на літню жінку. Під приводом перевірки електролічильників нападники потрапили до квартири та завдали 86-річній пенсіонерці тілесні ушкодження, після чого забрали цінні речі. Повідомляють в ГУ НП УКраїни у Дніпропетровській області.

Злочин стався 29 вересня близько 11-ї години у м. Нікополь. Поліцейські групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група поліції спільно із кінологом оперативно виїхали на виклик. Вони з’ясували, що нападники зайшли до квартири, представившись працівниками комунальної служби. У приміщенні почали душити жінку та вимагати гроші і золото. Заволодівши цінними речами, втекли з місця злочину.

Поліцейські за допомогою службового собаки Більт знайшли одного із нападників у підвалі будинку, де мешкає потерпіла. У нього вилучили викрадені золоті прикраси і пневматичний пістолет. Іншого розбійника поліцейські затримали в місті через декілька годин оперативних пошуків.

Як стало відомо, обидва розбійники – місцеві мешканці 28 та 16 років. Підліток раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Фігурантів затримали в порядку статті 208 КПК України. Наразі вирішується питання про вручення їм повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.