На Дніпропетровщині незаконно вирубують ліс (фото)

У Криничанському районі Дніпропетровської області правоохоронці виявили незаконну вирубку лісу. Протягом тижня поліцейські спільно із співробітниками прокуратури та представниками лісового господарства припинили діяльність трьох груп, які займалися незаконною вирубкою акації та клену.

Так, 25 листопада під час патрулювання території району правоохоронці зупинили автомобіль «ГАЗ», який був повністю заповнений свіже спиляними деревами. Документів на вантаж 31-річний водій не мав. Автомобіль та деревина вилучені.

вирубка лісу_Криничанський район

27 листопада поблизу с. Коробчине був зупинений трактор з причепом, повністю завантажений спиляними деревами акацій. Документи на вантаж у водія були відсутні. Трактор та деревина вилучені.

вирубка лісу_Криничанський район

29 листопада у посадці поблизу с. Червоний Орлик були виявлені троє місцевих жителів 27, 29 та 37 років, які займалися незаконною вирубкою дерев. Чоловіки вже встигли спиляти дерева акацій та завантажити їх до автомобілю. Під час огляду місцевості правоохоронці виявили зрізані та складовані дерева акацій. З місця події правоохоронці вилучили бензопилу, деревину, автомобіль та причіп.

вирубка лісу_Криничанський район

Загалом правоохоронцями вилучено близько 8 кубів деревини.

За даними фактами слідчими розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від штрафу до позбавленням волі на строк до трьох років.