На Дніпропетровщині пройде запальний чемпіонат

19 березня на базі Кам`янського спортивного комплексу «Прометей» відбудеться 7-й чемпіонат міста з черлідингу «Запалимо серця».

Участь у змаганнях візьмуть 14 команд із Кам`янського та Дніпра, загалом – більше  200 спортсменів віком від 3 до 17 років.

В рамках урочистого відкриття чемпіонату, 19 березня о 12.00 відбудеться спортивно-масовий захід «Фестиваль краси та грації», де показові виступи продемонструють спортсмени дитячо-юнацької спортивної школи №4, спорткомплексу «Металург» та міської федерації важкої атлетики, повідомляють у  прес-службі міськради.

Черлідинг, чірлідінг – вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Це окремий самостійний вид спорту. По ньому проводяться змагання українського масштабу, європейського та світового. Чемпіонати з черлідингу проводяться в декількох номінаціях:

Чир – елементи спортивної гімнастики та акробатики, побудова пірамід та танцювальні перестроювання під гучним кричалки;

Данс – спортивні танці з елементами гімнастики, з присутністю пластичності, хорошою хореографії та грації, приголомшливою синхронності;

Чир-мікс – виступи змішаних команд (жінки і чоловіки);

Стант – колективне побудова пірамід;

Індивідуальний черлідер – сольний номер головного заводія команди;

Чир-данс шоу;

Парні станти.