На Дніпропетровщині пройшло справжнє свято танцю (Фото)

Днями на запрошення Васильківського районного відділу культури,в рамках проекту обміну досвідом між районами Дніпропетровщини, суботніх вечорів відпочинку для населення «Відпочиваємо усією сім’єю» та з нагоди Дня Святого Миколая, справжнє свято танцю, жіночої краси та грації, справжню фантастичну феєрію, показали учасники студії сучасного та трайбл – танцю «HAYAT  – DANCE»(селище Покровське Дніпропетровської області).

6EK9MYSfIi0

Керівником є Тетяна Штаб – чотириразова Чемпіонка Світу по белідансу 2014 року по версії IDF (Хорватія). Двохгодинна програма не залишила байдужими нікого у глядацькій залі Васильківського районного будинку культури. Повна зала, шквал аплодисментів та овацій вирували у той суботній вечір. Яскраві та вишукані  костюми, гарний музичний супровід, професійний підбір композицій.

6K5B46-olcc

Все це справа рук Тетяни Володимирівни Штаб, як говорить вона сама : «Танок – це моє життя. Я колись була аматоркою , а потім  всерйоз зайнялася танцями. Багато їздила по конкурсах, вчилася на майстер класах у відомих хореографів. І ось нині я суддя АСЕТУ (Асоціація сучасного та естрадного танцю України). У моїй студії функціонує п’ять танцювальних груп, з яких одна спортивна. Мої учасники багато їздять, виступають, є призерами України та Європи. У копілці нашого колективу – 1000 медалей, 250 – кубків. Мої учні мають звання Чемпіонів України, Європи і Світу. За час існування колективу ми побували у Запоріжжі, Дніпрі, Києві, Одесі, Харкові, Львові, Хмельницьку, Кривому Розі, Донецьку, Бердянську, Ростові – на – Дону, Ялті, Євпаторії. В країнах Європи : Угорщині, Хорватії, Австрії, Італії.  А ось нещодавно нас запросили виступити у Києві, у Марокканському посольстві для якого ми вивчали спеціальну програму – справжні марокканські  танці. Їх безліч. Наша доросла група « Преміум» їх там представить».

aztY1g0oarw

Як кажуть самі учасниці колективу : «Ми живемо танцями. Вони нас надихають на життя. Хоча це дуже не дешеве захоплення (дорогі костюми, участь у конкурсах та фестивалях, поїздки на концерти). Дякуючи нашим сім’ям, нашим чоловікам, батькам молодших учасниць, ми можемо собі це дозволити, гастролювати та дарувати людям своє мистецтво».

9JtQG1A4RB0

Але повернемося до концерту «HAYAT  – DANCE». Усе розпочалося  із показу костюмів. Це було неперевершено! Стрази Сваровськи, легкість різнобарв’я шифонів, атласу та гіпюрів, шовку та мережива. А які на дівчатах були вишукані прикраси та все в стиль костюмів.  А головне, що ці костюми виготовлені стилістами Покровщини! Далі двохгодинна концертна програма : «Табла» –  у виконанні старшої  та середньої  груп, солістки Вероніки Лобенко  (доречі «Табла» – це стиль східного танцю під супровід барабанів); танок «Халіджи»у виконанні Тищенко Лєри (фольклорний танцювальний стиль Персидського Заливу, його називають танцем розкішного волосся і дорогих прикрас); танок «Саіді» у виконанні Пахолки Олександри (стиль народного танцю Південного Єгипту); Орієнтал –  Танго – старша група  «Преміум» ( розмова тіла з почуттями , пристрасть чорних троянд ); «Сімсія мія Мол» – моряцький танок Суецького каналу , близький нам слов’янам , у виконанні молодшої групи ; « Шаабі» – танок країн Сходу у виконанні старшої групи ( легкий , гуморний  та грайливий) ; « Шикхат» – весільний танок Королівства Марокко у виконанні дорослої групи; « Бандарі»- це одночасно і танок , і музичний жанр , який виник на Півдні Ірану; сам танок грайливий і нереально запальний . Середня група «HAYAT  – DANCE» відтворила його на сцені РБК з усім його колоритом .

MrH1AJSZt_c

Наших глядачів вразила композиція у виконанні Корень Вікторії «Ірак», а саме його специфічність .Танцівниця робила сильний акцент ногою в підлогу , цим вона намагалася «розбудити матінку землю», а нереальні махи волоссям повинні були « викликати дощ», щоб був гарний урожай».

У програмі концерту також взяла участь спортивна група «ENERGY», що відкрилася при студії зовсім недавно , у травні 2017 року . Юні артисти додали драйву виконанням хіп – хопу. Кажуть , візитівкою кожного колективу є «Черлідінг»- самостійний вид танцю. Його учасники є лідерами групи підтримки . Колектив студії зібрав і собі таку команду , що виступили зі своїм привітанням у фіналі  концерту.

Керівництво відділу культури райдержадміністрації та районного будинку культури подякувало учасникам за такий концерт .І як годиться на Васильківщині , були квіти , солодощі та пригощання артистів.

P.S-  Ми з Тетяною Володимирівною домовилася про спільний проект .У травні 2018 року буде річниця колективу – 10 років .Я і мої учасники студії – «ZORELIT» планують  підготувати декілька спільних номерів у ювілейну програму. Я думаю , що у нас все вийде. Адже є бажання , є можливість  і настрой на спільні справи.

25348710_377318466029244_999545959814916695_n

Я щиро рада, що на моєму життєвому шляху зустрілася така ж одержима творчістю людина , як і сама. Бажаю Тетяні Штаб все більших перемог та міцного здоров’я!

                                                                             Наталія Данилюк

                                                                             Начальник відділу культури

                                                                             Васильківської РДА