На Дніпропетровщині розшукуватимуть дітей по-новому

З 16 липня на Дніпропетровщині стартував соціальний проект з розшуку зниклих дітей «Пошук дітей». Про це повідомила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

За її словами, за півроку до підрозділів поліції Дніпропетровської області надійшло 904 звернення та повідомлення щодо встановлення місця знаходження дітей. У 98 відсотках діти були знайдені та повернуті в родини впродовж доби. На жаль, у липні маємо трагічний випадок у Нікополі. Тому у випадках зникнення дітей на рахунку кожна хвилина.

Відтепер до розшуку дітей будуть залучати мобільну мережу. Особливо така допомога буде ефективною при розшуку зниклих дітей з вадами здоров’я, маленьких чи тих, що загубилися у незнайомому місці, або коли є інформація щодо ймовірного злочину у відношенні до них.

На запит Національної поліції мобільний оператор буде надсилати SMS-повідомлення абонентам, які перебували в радіусі до трьох кілометрів у місці зникнення дитини, та можуть повідомити правоохоронним органам інформацію, що могла б допомогти відшукати дитину.