На Дніпропетровщині старшокласники розробили «розумну» протипожежну систему  

Учні царичанської школи розробили проект, що допоможе врятувати від пожежі людські життя і будівлі. Роботи учнів Царичанської школи другий рік поспіль займають призові місця на Всеукраїнських змаганнях із моделювання «розумних» пристроїв «STEAM House». Повідомляє Тижневик «ЕХО.

У 2018‑му організатори високо оцінили проект Юрія Савенка з переробки пластику для подальшого використання у 3D-принтері. Цього року винахід царичанських старшокласників пройшов до фінальної частини змагань.

Олександр Цуканов, Данило Чернов і Олександр Сергієнко під керівництвом Антона Єлісєєва представили на конкурс проект «Smart Safety System». Він являє собою охоронну систему, що здатна в автоматичному режимі моніторити будівлю на предмет пожежі і відображає інформацію в Інтернеті.

«Розумна система» може не тільки обстежувати приміщення, а й сповіщати за допомогою світлового, звукового і смс­сигналу про небезпеку займання. Також «Smart Safety System» прокладає безпечнний шлях евакуації для людей, які знаходяться в будівлі.

Цього року на конкурс було подано 150 проектів, розроблених учнями спеціалізованих гімназій, центрів технічної творчості. «Розумна система» царичанських старшокласників відібрана в десятку переможців, а фактично — у трійку (бо в конкурсі три номінації).