Поліцейських Дніпропетровщини навчають рятувати життя

Без пігулок та медичного обладнання, виключно власними силами та за допомогою підручних матеріалів – так поліцейських Дніпропетровщини навчають рятувати життя постраждалих до приїзду швидкої. Нині на курсах в обласному центрі екстренки – вже друга група копів.

«Поліцейські та медики прибувають на допомогу першими. Інколи копи випереджають «швидку» на декілька хвилин. Вони – вкрай цінні в порятунку життів. Ось чому так важливо вміти правильно відреагувати на стан постраждалого, – розповіла директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Будяк. – Курси з першої домедичної допомоги для копів стартували в Україні вперше, вони фінансуються державою. До кінця року відповідну підготовку пройдуть 96 поліцейських області»

Курси «Перший на місці події» – щотижневі. Навчання триває 48 годин, після 5 днів навчання буде іспит. Старанні ж випускники отримують сертифікати.

«У підготовці поліцейських спираємось на європейський досвід, адаптований під наші реалії. Вчимо справлятися самостійно, без медпрепаратів та спеціального обладнання. Адже в реальному житті вони цього не матимуть під рукою», – сказав директор обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко