На Дніпропетровщині відмовляються від масляних вимикачів

115 сучасних вакуумних вимикачів встановлять в цьому році ДТЕК Дніпровські електромережі. Старі, малоефективні і екологічно небезпечні масляні вимикачі на підстанціях замінять. Це – один з пунктів інвестпрограми, на який виділили 37 мільйонів гривень.

Екологічно безпечне обладнання вже встановлюють на 97 підстанціях. Почали c Верхньодніпровського та Широківського районів, а також Кривого Рогу, Дніпра і Новомосковська, – в цих містах сконцентровано максимум промисловості та екологічна складова тут особливо важлива. А масляним вмикач вже більше 25 років. Вони відслужили свій ресурс. Запчастин для них не випускають, а технічні характеристики не дозволяють приєднатися до цифрової мережі. Крім того, при витоку масла вони можуть забруднювати грунт. Нові вакуумні вимикачі малогабаритні, не містять шкідливих речовин і дозволяють передавати дані через мережу.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Наші інвестиції спрямовані на сталий розвиток регіону. Ми оновлюємо обладнання не тільки щоб забезпечувати клієнту надійне електропостачання, а й щоб зберігати навколишнє середовище. За цей рік ми встановимо на підстанціях 13 вакуумних вимикачів в мережі 35 кВ і 102 – в мережі 6-10 кВ. Це 25% і 83% від старих масляних пристроїв, які потрібно замінити», – зазначає генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Повністю замінити старе обладнання на нове екологічне енергетики планують за 10 років. Швидше не вийде. Суму інвестицій визначає держава. Саме воно вирішує скільки оператори системи розподілу можуть витратити на модернізацію обладнання. Коли в країні запрацює стимулююче тарифоутворення і фінансування програм модернізації збільшиться, – то енергетики зможуть оперативніше провести заміну старого обладнання на нове більш екологічне і технічно надійне.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!