На Дніпропетровщині встановлюють безпечні та економічні лампи (Фото)

450 екологічних світлодіодних ламп встановили за перший квартал у ДТЕК Дніпровські електромережі. Вони безпечні, економічні, не містять шкідливі для людини і природи речовини. За останні роки компанія замінила близько 60% освітлювальних елементів, що містять ртуть. Повний перехід на енергоефективне LED-освітлення очікується у 2025 році.

ДТЕК Дніпровські електромережі повністю відмовляється від використання люмінесцентних ламп. Натомість встановлює екологічні світлодіодні лампи в усіх районних підрозділах. Вони більш практичні, довговічні й споживають у рази менше електроенергії. Це черговий крок в реалізації на практиці стратегії ДТЕК як відповідального бізнесу, що піклується про довкілля та впроваджує дружні до природи та людини технології.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Екологічна безпека країни і якість життя регіону залежить від кожного. Поділяючи це переконання, компанія вносить свій внесок в розвиток в Україні нової культури соціальної відповідальності. За останні 4 роки ми замінили на екологічні світлодіодні вже майже понад 10 тисяч ртутних ламп. Так ми дбаємо про навколишнє середовище та здоров’я людей», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Повний перехід планується здійснити протягом найближчих п’яти років. За мірою відпрацювання ртутних освітлювальних приладів, компанія замінюватиме їх на екологічні й більш енергоефективні LED-лампи. Світлодіоди не потребують складної утилізації.

Ртутні лампи через вміст небезпечних речовин не можна викидати разом зі звичайним сміттям. Тому відпрацьовані люмінесцентні лампи у ДТЕК Дніпровські електромережі централізовано збирають, зберігають непошкодженими і в заводському пакуванні, після чого віддають на утилізацію підрядним компаніям, ліцензованим Міністерством енергетики та захисту довкілля. Щорічно компанія здає на утилізацію близько трьох тисяч люмінесцентних ламп, що містять ртуть.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!