На Дніпропетровщини запровадили додаткові карантинні обмеження

На Дніпропетровщині з 11 листопада запровадили додаткові карантинні обмеження у транспорті. Пасажирів допускатимуть тільки за наявності COVID-сертифікатів. У яких населених пунктах діятимуть нові норми, розповіли в облдержадміністрації.

«Цього тижня регіональна комісія ТЕБ і НС рекомендувала ввести додаткові обмеження у внутрішньообласному, міжміському та міському транспорті. Аби допускати в автобуси, тролейбуси, трамваї, метро, електрички лише пасажирів з COVID-сертифікатами. Такі довідки пропонували зробити обов’язковими і для водіїв», – розповіла в.о. начальника управління цивільного захисту ОДА Тетяна Куряченко.

Вона додала, що остаточне рішення мали прийняти сільські, селищні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Інаціативу вже підтримали у П’ятихатках, Апостоловому, Верхівцевому, Верхньодніпровську, Вільногірську, Жовтих Водах, Марганці, Покрові, Новомосковську, Синельниковому, Першотравенську.

А ще – у деяких сільських та селищних громадах. Новоолександрівській, Петриківській, Солонянській, Царичанській, Грушівській, Девладівській, Карпівській, Вакулівській, Новотрудівській, Новопільській, Покровській, Юр’ївській, Васильківській, Великомихайлівській, Дубовиківській, Зайцівській, Маломихайлівській, Межівській, Миколаївській, Новопавлівській, Петропавлівській, Покровській, Слов’янській.

Окремі міста та райони обмежили і роботу розважальних закладів – з 22:00 до 6:00. Запровадили нові правила проживання у гуртожитках – туди пускатимуть за наявності СОVID-сертифікатів.

Дніпропетровщина – у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. Додаткові карантинні обмеження на Дніпропетровщині запроваджують через поширення в регіоні коронавірусу. Лише за останню добу виявили 1999 нових випадків.