На Дніпропетровщині жінку тричі пограбували за одну ніч

На Дніпропетровщині прокуратура відстояла покарання для двох молодиків, які за одну ніч тричі пограбували пенсіонерку. Повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що у грудні 2017 року двоє приятелів, будучи у стані алкогольного сп’яніння, шляхом обману вмовили жінку похилого віку відчинити вхідні двері квартири під приводом встановлення газового лічильника, відкрито заволоділи її мобільним телефоном та зникли з місця злочину. Через декілька годин зловмисники повернулись та, висловлюючи погрози, знову проникли до квартири потерпілої, заволоділи її телевізором, масажером та грошовими коштами у сумі 200 гривень, після чого покинули приміщення. О п’ятій ранку молодики втретє потрапили до квартири пенсіонерки (на цей раз через вікно) та відкрито заволоділи її холодильником. Загалом підсудні спричинили жінці збитки у сумі майже 7 тисяч гривень.

«Вироком Тернівського міського суду їх визнано винними у скоєнні вказаного кримінального правопорушення, проте звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку одному з них на 2 роки, іншому – 1 рік. Прокуратура області не погодилась з таким рішенням суду та подала апеляційну скаргу. Апеляційний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокуратури та призначив обвинуваченим покарання у вигляді 4 років позбавлення волі». – йдеться у повідомленні.