На Дніпропетровщині з’явилася пара закоханих павичів (Фото)

На Дніпропетровщині, у селищі Петриківка на скульптурі гігантської писанки тепер красується пара закоханих павичів, яка прикрашена дивовижними квітами. Петриківський художник-кераміст Наталія Підгірня закінчила роботу над символом Петриківки та похвалилася результатом у Facebook.

“На реставрацію писанки пішло чотири дні. Розпочала у вівторок, а в п’ятницю вже закінчувала з помічницею Іриною Грінько, бо треба було обов’язково встигнути до Дивоцвіту. Хотіла трішки раніше розпочати, та дощ не давав”, – говорить Gazeta.ua Наталія Підгірня.

Петриківка_писанка

Майстрия каже, що важко було розписувати по негладкій поверхні. Та найважче було переносити палючі промені сонця, які ще й відбивалися від білосніжної писанки прямо в обличчя та засліплювали очі.

Петриківка_писанка

“Ідея розпису з павичами виникла відразу, як тільки мені сказали, що писанку доведеться реставрувати. Блакитну гамму кольорів міняти не хотілось. Ними писанка і відрізняється від усіх розписаних об’єктів Петриківки. Але цього разу вирішила збагатити палітру. Добавила свій улюблений смарагдовий колір, яким так багаті ці прекрасні птахи. Можна сказати писала з натури, бо зі мною було справжнє перо павича. Сам символізм, яку несе писанка – три християнські чесноти Віра-Надія-Любов. Вони втілені в трьох ангелятах які допомогають берегти мир, злагоду, благополуччя та дерево життя. Любов – це основний оберіг життя, що й хотіла донести в цьому проекті”, – додала Наталія.

Петриківка_писанка

Петриківка_писанка