На Прикарпатті влаштували показ кептарів під гуцульський джаз

У селищі Делятин, що на Івано-Франківщині, відбувся унікальний захід «Гуцульські візерунки по-делятинськи»,  гостям якого показали  гастрономічні цікавинки під мелодії гуцульського джазу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Делятинської громади.

«У рамках проєкту «Зміцнюємо громади, об’єднуючи Україну» під керівництвом ГО «Молода Просвіта» за підтримки USAID громадський простір «Імпульс» організовує унікальний і неповторний захід під назвою «Гуцульські візерунки по-Делятинськи».

У програмі заходу – модний показ українських вишиванок та кептарів делятинського типу, унікальний майстерклас із зав’язування «американських» хусток, дегустація давніх страв, які готували делятинські родини, фотозона в гуцульському стилі.

Читайте також:   На Дніпропетровщині розпочав роботу оновлений Центр кобзарського мистецтва (Фото)

Крім того, відвідувачі «Гуцульських візерунків по-делятинськи»  взяли участь у флешмобі, зробивши фото на згадку у відновлених кептарях та вишиванках делятинського типу.

Як зазначили організатори, всі атракції в межах заходу відбувалися під мелодії гуцульського джазу. У такий спосіб тут прагнуть підтримати місцеві традиції й зберегти давню спадщину.

фото: Укрінформ