На українських водіїв очікують радикальні зміни – ховайте права: що підготували “слуги народу”

Вже незабаром власників автомобілів чекає приємний сюрприз. Відтак, в Україні з’явиться електронне посвідчення водія, яке буде можливість оформити не тільки самостійно, а й безкоштовно, повідмляє Знай.uа.

Як відзначається, електронні права – це копія звичайного посвідчення, щоправда, в цифровому варіанті. Тобто, документи зберігатимуться в спеціальному додатку на смартфоні, за допомогою якого правоохоронці і зможуть перевірити їх достовірність.

Так, аби оформити електронні водійські права потрібно буде тільки завантажити на телефон мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Дія” та пройти електронну ідентифікацію.

Однак, зробити це зможуть не всі, а лише власники водійського посвідчення нового зразка, а точніше пластикових. Щодо посвідчення і техпаспорта радянського зразка, то їх перевести в електронний варіант буде неможливо.

Підкреслюється, що наразі таке нововведення тестується, а самий запуск планується в перших числах грудня. Щоправда, реліз відбудеться трохи пізніше.