Набір ваги із користю: що потрібно їсти, щоб набрати вагу

Набір ваги залежить від декількох факторів, повідомляє Greenpost.

Дехто мріє схуднути, а дехто, навпаки, – поправитись. Тому сьогодні поговоримо про те, як набрати вагу. Дієта, яка «притягує» кілограми, вимагає дотримання декількох правил харчування.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Загальні поради для збільшення ваги:
– перед їжею потрібно з’їсти яблуко чи випити фруктового соку.
– після їжі обов’язково потрібно полежати хоча б 15 хвилин .
– уживати якнайбільше білків, жирів та вуглеводів .
– пити якомога більше рідини.
– вживати калорійну їжу на ніч.

Для початку дізнайтесь, чи у вас дійсно недостатня вага. Для цього розрахуйте свій ІМТ (індекс маси тіла). Набір ваги залежить від декількох факторів, таких як генетика, обсяг фізичної активності, харчування та загальний стан здоров’я. Деякі захворювання, наприклад, супроводжуються зниженням чи відсутністю апетиту, порушенням засвоєння поживних речовин у травному тракті. Спеціалісти перш за все рекомендують розібратися з причинами низької ваги і лише після того починати боротьбу з цією проблемою.

Якщо зі здоровʼям все гаразд, є декілька правил, які допоможуть швидко набрати вагу жінкам та чоловікам:

  1. Споживайте достатню кількість калорій. Організм повинен отримувати їх більше, ніж витрачає. Саме залишок калорій буде відправлений «про запас».
  2.  Їжте регулярно. В ідеалі споживання їжі повинно складати 4-5 разів на день. Намагайтеся дотримуватися режиму та їсти приблизно в один і той самий час.
  3.  Займайтеся фізкультурою. Особливо корисні силові вправи, які допоможуть наростити мʼязову масу.
  4.  Завжди зберігайте спокій. Стрес, тривога або депресія негативно впливають на апетит і харчові звички, що теж заважає набрати вагу дівчатам.
  5.  Споживайте калорійну їжу відразу після тренувань. Після фізичних вправ поповніть витрачені запаси стравою з високим вмістом білків чи вуглеводів.

Здоровий набір ваги не відбувається швидко. Та й дієту для збільшення маси жінкам і дівчатам потрібно впроваджувати поступово, а не раптово починати їсти до тріску живота.

Фото : з вільних джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!