Найкорисніші продукти для зимової вечері
Вечеря повинна бути легкою та корисною, особливо взимку, коли так потрібні вітаміни. «Вісті Придніпров’я» зібрали для вас найкорисніші страви на вечерю.
Печені овочі. Запечені в духовці овочі та фрукти зберігають більше вітамінів, ніж варені або смажені. При варінні всі корисні речовини, що містяться в них, йдуть у відвар, а при смаженні руйнуються надмірно високою температурою, до того ж утворюється шкідливий канцерогенна скоринка. Також при запіканні можна уникнути використання жирів, що зменшити загальну калорійність страви. Зробити це можна просто – достатньо застелити поверхню пергаментом або використовувати спеціальні рукави для випічки.
Риба. Риба належить до числа найважливіших джерел жирних кислот омега-3 і вітаміну D, що відомі своїм благотворним впливом на стан здоров’я людини. Крім того, активне споживання риби зміцнює імунний захист організму і покращує обмін речовин, одночасно знижуючи ризик виникнення онкологічних захворювань і діабету.
Кефір. Кефір рекомендується вживати людям, які страждають на захворювання печінки, шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози. Корисність кефіру оцінюється не за його виробником, вартістю або вмістом жиру. Чим свіжіший продукт, тим більше користі кефір принесе вашому організму. Але щоб бути повністю впевненим у тому, що випитий вами кефір надасть максимум позитивного впливу на мікрофлору, зверніть увагу на терміни його зберігання. Якісний кефір повинен зберігатися не довше тижня!
Нежирне м’ясо. Хороший варіант вечері для схуднення – куряче філе. Його також можна запекти разом з овочами, або ж, в кефірі або сметані. Також, для вечері підійде яловичина, від свинини краще відмовитися.
Сир. Не менш корисний варіант правильної вечері для схуднення та підтримання імунітету – кисломолочний сир. Звичайно, варення і мед в нього краще не додавати, а от горіхи, банан, яблуко чи хурму- сміливо!