Найкращі джерела вітаміну A: овочі та фрукти для вашого раціону

Вітамін A є потужним антиоксидантом, який позитивно впливає на здоров’я очей, обмін речовин і зміцнення мембран клітин. Дізнайтеся, які овочі та фрукти містять цей важливий вітамін і як їх включити у свій раціон.

Насамперед, варто звернути увагу на овочі оранжевого, червоного та жовтого кольорів. Найбільше вітаміну A містять морква, гарбуз, помідори та болгарський перець. Літо – чудовий час для приготування свіжих салатів з цими овочами. Пропонуємо простий рецепт: натріть моркву на тертці, наріжте солодкий перець скибочками, дрібно нашинкуйте 200 г білокачанної капусти. Змішайте всі інгредієнти, додайте кільця червоної цибулі, ошпареної окропом, приправте сіллю, перцем і заправте олією – освіжаючий літній салат готовий!

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Крім названих овочів, вітамін A міститься у бататі, буряку, броколі, спаржі та стеблах селери. Не варто забувати про свіжу зелень і листові салати, які також є джерелом цього важливого вітаміну.

Фрукти також багаті на вітамін A, особливо жовті та помаранчеві плоди. Абрикоси, персики, яблука, груші, цитрусові, ківі, ананаси та манго – всі вони можуть забезпечити організм необхідною дозою вітаміну A. Не забудьте також про ароматну диню та соковитий кавун.

Включення цих овочів і фруктів у щоденний раціон допоможе підтримати ваше здоров’я, покращити зір та забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!