Найкращі продукти для поповнення запасів заліза в організмі
Всі знають, що брак заліза дуже шкідливий для нашого організму. Як його можна поповнити? Щоб підтримувати рівень гемоглобіну у нормі, необхідно споживати достатню кількість заліза.
Чемпіонами з вмісту цього мікроелемента є продукти тваринного походження. Все тому, що тваринний білок допомагає залізу краще засвоюватися, ніж рослинний. Головним чином йдеться про червоне м’ясо — нежирну яловичину, свинину та баранину. На одній сходинці з ними стоять печінка, нирки та язик.
Морепродукти також відносяться до продуктів, які підвищують гемоглобін. Тут нас насамперед цікавлять креветки, молюски, мідії, гребінці та устриці. Особливо важливим є те, що в них міститься фолієва кислота, яка підвищує біодоступність заліза. Простіше кажучи, допомагає йому ефективніше засвоюватись. Дари моря корисні ще й тим, що містять велику кількість омега-жирів та багатий перелік мікро- та макроелементів. Це саме те, що потрібне організму з настанням холодів.
Яйця – курячі, перепелині і, якщо пощастить, страусині – теж слід частіше включати в меню, оскільки вони теж входять до списку продуктів, рекомендованих при низькому гемоглобіні, в тому числі і для дітей. Крім заповітного заліза, у них містяться вітаміни групи B усім складом і незамінні для серця та нервової системи калій, натрій та магній.
фото з відкритих джерел