Названо кілька способів подолати залежність від смартфону

Скільки часу ви проводите у своєму смартфоні? Скоріш за все, як і більшість сучасних людей, ви і не помічаєте, як за переглядом стрічки новин зникають цілі години, пише Жіночий світ з посиланням на WebMD.

Існують способи менше вдивлятися у телефон і звільнити час для більш корисних речей.

Перш за все, потрібно вимкнути сповіщення. Буде простіше ігнорувати телефон, якщо він не нагадуватиме щохвилини сповіщеннями додатків, соцмереж чи електронної пошти. Вони нікуди не подінуться, якщо ви перевірятимете телефон трохи рідше.

Ще один спосіб – це вдягнути на телефон канцелярську гумку. Кожного разу, як ви будете її бачити, ви будете думати “а чи потрібен мені зараз телефон?”. Можливо, ви заощадите 45 хв переглядання дизайнів фермерських будинків, перш ніж ви згадаєте, що вони вам взагалі не подобаються.

Купіть звичайний будильник. Справді, коли ми користуємось будильником на телефоні, то тримаємо його у руках ще принаймні кілька хвилин, щоб перевірити соцмережі та електронну пошту. Краще взагалі залишити телефон на ніч у іншій кімнаті.

Проведіть без телефону три дні. Експерти стверджують, що за цей час повинна зникнути звичка постійно тримати телефон у руках, натомість можуть з’явитись нові, корисніші звички. Можете призначити певний час для дзвінків і повідомлень, але решту часу присвятіть іншим заняттям.

Якщо не можете собі уявити, як проведете три дні без телефону, спробуйте призначити для всієї родини “час без телефону”. Скажімо, годину щовечора або після обіду. Пограйте в карти, настільні ігри, вийдіть на прогулянку, підійде будь-що, що дасть можливість поспілкуватись одне з одним.

Створіть у помешканні зони, куди заборонено нести телефон. Нести телефон до ванної – не найкраща ідея. Не тільки з міркувань гігієни, просто у деяких частинах вашого життя телефону не місце. Не перевіряйте телефон під час ділових зустрічей, ігор із дітьми та керування автомобілем.

Знайдіть розваги, для яких не потрібен телефон. Почитайте книгу або погуляйте в парку з собакою. Про це не потрібно звітувати у фейсбуку чи інстаграмі.

Користуйтесь налаштуванням “Не турбувати”. Якщо у вашому телефоні є функція, яка дозволяє вимикати сповіщення в певний час, скористайтесь нею. Наприклад, ви можете не приймати ніяких дзвінків між 5 та 9 вечора.

Позбудьтеся додатків. Не буде спокуси постійно перевіряти соціальні мережі, якщо на телефоні не буде додатку. Використовуйте телефон, щоб дзвонити, писати текстові повідомлення та перевіряти електронну пошту. Соціальні мережі можна перевірити, коли будете за комп’ютером.

Не бійтесь, що люди сприймуть довгу відсутність відповіді як грубість. Просто попередьте їх, що намагаєтесь подолати звичку до телефону і мине деякий час, перш ніж ви побачите повідомлення та зможете на нього відповісти.

Якщо спокуса надто велика і ви не можете відмовитись від смартфону, змініть його на просту модель, яка може тільки дзвонити та надсилати смс. Ви не зможете користуватися інтернетом та додатками, але це заощадить вам час і гроші.

фото: з відкритих джерел