Названо найкорисніші продукти осені
Спеціалісти радять восени звернути увагу на деякі продукти. Бета-каротин, що міститься в гарбузі, робить позитивний вплив на зір, шкіру та імунну систему. Також він сприяє профілактиці різних респіраторних захворювань. Пише zdorovia.com.ua.
Калій виводить з організму надлишки рідини і знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Калій знижує тиск на судинну стінку, тому це ідеальний продукт для гіпертоніків. Страви з гарбуза потрібно вживати з жиром (наприклад, з маслом або сметаною), щоб бета-каротин засвоївся.
Слива містить велику кількість антиоксидантів, клітковину і пектини. Вона сприяє виведенню солей важких металів і радіонуклідів, а також має послаблювальну дію. Вона корисна при атеросклерозі, зменшує холестеринові відкладення на стінках судин. Слива є слабким сечогінним засобом, що сприяє очищенню нирок. Їсти сливи краще в сирому вигляді, оскільки вітамін С руйнується при термічній обробці.
Груша містить калій, магній і пектини, які очищають кишечник. Це відмінний десерт, який теж краще їсти сирим, хоча іноді її і запікають. Дієтологи не радять їсти груші на голодний шлунок, так вона має в’яжучу дію. У груші, до речі, глікемічний індекс нижче, ніж у яблука.