Не гуляйте по місту: скільки у Дніпрі зафіксовано випадків коронавірусу

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 535 осіб. Станом на 31 березня у місті залишається 5 офіційно зафіксованих випадків коронавірусу, один з цих хворих одужав. 11 пацієнтів з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Про це під час брифінгу повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

«Учора додалися люди, які перебуватимуть під медичним супроводом. Вони повернулися з інших країн. Медичні працівники, спілкуючись з ними телефоном, фіксували, що багато хто ще не обрав сімейного лікаря. Попри карантин це можна зробити, зв’язавшись з ним телефоном або через реєстратуру амбулаторії і укласти декларацію онлайн чи за допомогою засобів комунікації. Це займе усього 5 хвилин!» – наголосила Надія Сальник.

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Вона вкотре нагадала про дотримання самоізоляції та карантину: самоізоляція для тих, хто повернувся з країн, де є спалах коронавірусної інфекції. А карантин – для усіх мешканців. Не гуляйте групами, з дітьми по місту. Дотримуємося гігієнічних правил, миємо ретельно руки з милом, оброблюємо їх антисептиком. Провітрюємо приміщення та робимо вологе прибирання, ретельно готуємо їжу. Бережімо одне одного та своїх близьких.

Фото: з відкритих джерел