Обласні зональні змагання з футзалу відбулися у Васильківці (Фото)

Більше 20 років тому я мала можливість у своїх телепрограмах «На сільському меридіані» подавати обласні змагання з міні-футболу з Покровського палацу спорту. Мабуть, і Василь Григорович Петрушенко пам’ятає наші з ним інтерв’ю. Але це було так давно, хоча це теж була незабутня історія з життя сільського футболу.

Я випадково потрапила до Васильківської ДЮСШ, де минулої суботи і відбулися обласні зональні змагання футбольних команд 6 районів: Павлоградського, Петропавлівського, Межівського, Покровського, Синельниківського і Васильківського. Це треба було бачити, щоб зрозуміти і мої почуття, адже згадалася і моя юність, коли вболівала за тоді славетне київське «Динамо», знала усі імена футболістів (Сабо, Біба, Хмельницький, Мунтян, Паркуян…), тоді не було «дівчачого» футболу, але грала у волейбол і горджуся цим. Мені цікавий футбол до сих пір, бо і старшенький мій онук Міша Козачук тренується у заслуженого  тренера України Ю. І. Наконечного («ISTA») і має вже власний Кубок кращого юного футболіста.

То був ліричний відступ. А тепер про побачене. Спортсменів привітали голова Васильківської РДА Сергій Леонідович Турченюк та начальник відділу освіти Васильківської ОТГ Олег Петрович Прогонний, фото на згадку та щирі побажання цікавої гри. І Сергій Леонідович теж згадав, коли захоплювався футболом, баскетболом, а ось уже 27 років займається волейболом у ветеранському клубі «Торнадо» Синельниківського району. А допоки футболісти розминалися, у мене була можливість перемовитись із старшими команд.

Олександр Закупа, в. о. голови федерації футболу Межівського району: «Межівський футбол живе за рахунок ентузіастів, тільки цим і можемо похвалитися. Хоча часто буваємо у Васильківці на дружніх зустрічах; щасливі васильківці, що у них таке керівництво, такий небайдужий мер С. В. Павліченко, теж ветеран-футболіст, і є умови для тренувань».

Антон Ісаєв, інструктор по спорту Богданівської ОТГ Павлоградського району: «Нас підтримує наш голова ОТГ О. Г. Грищенко. Ми тільки вдруге беремо участь у таких змаганнях, але віримо в своє майбутнє».

Артем Вовк, Петропавлівський район: «Це наша збірна з трьох сіл, де підтримку мають від фермерів Ю. А. Омельченка, В. О. Осадчука, але більше наш футбол живе за рахунок ентузіастів спорту, ось як Олег Легкошкур і його друг Олександр Пархоменко, які приїхали підтримати свою команду, бо живуть теж футболом».

Павло Колосов, тренер ДЮСШ с. Катеринівки Покровського району: «Я можу тільки подякувати нашому генеральному директору ТОВ «Агрофірма «Славутич» Р. В. Брацилу за достойну підтримку сільського спорту. Спорт живе там, де є підтримка місцевої влади».

Дмитро Даниленко, голова СРО ВФСТ: «Тренер команди «Колос» с. Раївки Ігор Калашников, а підтримав цю поїздку і участь у змаганні голова ОТГ Ю. І. Мартиненко. Нам такі б умови, як у Васильківці, футбол синельниківський був би на висоті. Але потім я дізнався, що враження у хлопців найкращі, чесне суддівство, організація, прийом – незабутні».

Андрій Кузьменко, голова Васильківської районної організації «Колос»: «Звичайно, ми маємо усі умови для роз­витку сільського спорту. Поруч з нами завжди наш мер, голова Васильківської ОТГ С. В. Павліченко – він сам футболіст із команди ветеранів і взагалі небайдужа людина. Нам заздрять, так хай же беруть і приклад з нашого керівництва. Присутність голови Васильківської РДА С. Л. Турченюка на цих змаганнях додала урочистості цьому важливому спортивному заходу. Усі команди грали з азартом, пізніше ділилися хорошими враженнями від нашої організації, прийому і чесного суддівства. Перше місце завоювала футбольна команда з Васильківки, зігравши з павлоградцями 12:0, з покровчанами 5:0 і з межівчанами 4:2. А тепер чекатимемо фіналу обласних змагань з футзалу ДГО «Колос».

Побачивши, як відважно грали і боролись за перемогу васильківські футболісти, можу чесно сказати: це заслуговує історичної сторінки в «Літописі сільського спорту Придніпров’я». Думаю, вони щиро дякували б автору цієї пречудової ідеї – книги для вічності, яку незабаром побачить світ.

Лілія Данилюк, фото автора