Один з доходних будинків Дніпра має статус пам’ятки архітектури (Фото)

У Дніпрі «доходний будинок», який знаходиться по вулиці Південній,  буд. 2, Шевченківського  району, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як зазначають в управлінні з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради, збудований на початку 1900-х рр. (після прокладення вулиці Південної), як прибутковий будинок Мойсея Самуїловича Брука. Архітектор не встановлений.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Під час бойових дій 1941-1943 рр. будівля серйозно не постраждала.

У 1960-х рр. в будівлі було проведено капітальний ремонт без заміни конструкцій перекриттів, з улаштуванням балконів на головному фасаді, при цьому було демонтовано «чорну» сходову клітину.

У першій половині 1980-х рр. міським житловим управлінням було розроблено проєкт комплексного капітального ремонту будівлі, а в 1994 р. було розпочато роботи з реконструкції житлової будівлі під обласне виробниче об’єднання Фармація, які було зупинено в 1995 р. Під час цих робіт було демонтовано «парадну» сходову клітину, улаштовано четвертий поверх замість мансардного, замінено конструкції перекриттів на залізобетонні, здійснено чотириповерхову прибудову додаткової сходової клітини та ліфту.

В 2005 р. за проєктом НВП «ПІК-А» було розпочато роботи з нової реконструкції будівлі під банківську установу з реставрацією головного фасаду.

Сучасні фото: Олег Бєсєдін

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!