Осінній раціон: чому треба їсти гарбуз

Гарбуз – це дуже універсальний продукт, з якого можна готувати супи, гарніри і навіть десерти. При цьому гарбуз ще й надзвичайно корисний. Наприклад, він допомагає знизити вагу і запобігти розвитку ожиріння, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Гарбузи багаті на поживні речовини, при цьому вони не містять натрію, холестерину та жирів. Це робить їх дуже ситними, що дозволяє уникнути переїдання. Відомий індійських дієтолог Шикха Шарма пояснила, чому гарбуз обов’язково повинен бути у вашому раціоні.

Перш за все гарбуз низькокалорійний. 100 г сирого гарбуза містить лише 26 калорій. Тому ви можете їсти його досхочу, не переймаючись, що можете погладшати.

Також гарбуз багатий на клітковину. З’ївши порцію гарбуза на 200 г ви отримаєте 1 г клітковини, яка вкрай важлива для здоров’я органів травлення. Вона також допомагає стримувати відчуття голоду, що сприяє здоровому схудненню.

Якщо ви займаєтесь спортом, то гарбуз допоможе вам відновитись після тренувань. Річ у тім, що гарбуз містить калій, який прискорює загоєння мікропошкоджень м’язів, що з’являються при виконанні вправ. 100 г гарбуза забезпечить вам 340 мг калію.

Завдяки високому вмісту вітаміну С та бета-каротину гарбузи допомагають зміцнити імунітет. Це полегшує схуднення та захищає нас від інфекцій.

До всього іншого, гарбуз містить триптофан – амінокислоту, яка покращує настрій та бореться зі стресом. Відомо, що стрес належить до факторів, які заважають схуднути.

Тож якщо ви хочете виглядати бездоганно цієї осені, включіть гарбуз у свій раціон. Він не лише смачний, а і корисний для здоров’я та фігури.

Фото з відкритих джерел