ПФУ готовий до здійснення підвищених соціальних виплат, ініційованих Урядом з 1 вересня

ПФУ готовий до здійснення підвищених соціальних виплат, ініційованих Урядом з 1 вересня. Про це заявив під час брифінгу на початку Прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів Голова Правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний.
«Урядом прийнято рішення про підвищення з 1 вересня пенсійних виплат. Зокрема, уже з вересня, а не з грудня, як планувалося раніше, з 949 грн. до 1074 грн. підвищується розмір мінімальної пенсії», – зазначив Олексій Зарудний. Він підкреслив, що, відповідно, підвищуються всі складові пенсійних виплат, які розраховуються з розміру мінімальної пенсії. Це, зокрема, доплати за понаднормовий стаж, надбавки учасникам бойових дій, інвалідам війни тощо.
«Пенсійним фондом вже проведено всю необхідну підготовчу організаційно-технічну роботу для того, щоб наші пенсіонери отримали пенсії в нових розмірах, – розповів Олексій Зарудний. – І буквально упродовж кількох днів після того, як будуть ухвалені зміни до закону про державний бюджет, Пенсійним фондом буде забезпечено виплату пенсій в нових розмірах».

Залишити відповідь