Подробиці стрілянини в центрі Дніпра: хто і чому?

24 липня, близько 20:00 до поліції Дніпра надійшла інформація, що по проспекту Гагаріна, 92 в Шевченківському районі, чути постріли та на асфальті лежить нерухоме тіло чоловіка. Прибувши на місце події поліцейські з’ясували: близько 19.50 невідомі під’їхали на автомобілі та з автоматичної зброї спричинили вогнепальні поранення п’ятьом громадянам, які знаходилися на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники зникли з місця скоєння злочину на автомобілі.

Є загиблі

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У результаті стрілянини на місці загинув один чоловік, п’ятеро були доставлені до лікарні. Пізніше один із них помер від отриманих травм вже в реанімації. З метою розшуку та затримання зловмисників по Дніпропетровській області введений оперативний план «Сирена». На розшук та затримання зловмисників були задіяні всі підрозділи правоохоронців. Ніхто із перехожих в результаті стрілянини не постраждав, хоча на вулиці було досить людно. Як стверджують очевидці, люди кричали з вікон будинку «заберіть дітей, на вулиці стріляють!».

«Подія належним чином зареєстрована в журналі єдиного обліку Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції. Вирішується питання щодо правової кваліфікації події», – зазначають у прес-службі поліції.

Політика чи бізнес

Як розповів в.о. начальника ГУНП в в Дніпропетровські області, учасники перестрілки на проспекті Гагаріна зустрілися для вирішення бізнес-інтересів.

«Ні про які політичні або інші мотиви тут мова не йде. Але, мабуть, мирно домовитися не вийшло, в результаті чого і сталася стрілянина. За її результатами ми маємо двох загиблих і п’ять поранених, в тому числі адвокат Едмон Саакян і четверо з іншої конфліктуючої сторони. Двоє з них вже затримано за ст. 208. Роль двох інших в цьому інциденті буде визначена в процесі слідства. Вилучено автомат Калашникова, пістолет, а також інша зброя, якою наразі займаються експерти», – сказав Олег Грозь.

Також правоохоронцями встановлюються особи, які мають відношення до перестрілки. Один з них поранений. Деякі з учасників перестрілки були раніше судимі.

Згідно останніх данних за фактом стрілянини, яка відбулась 24 липня близько 20:00 у Дніпрі слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Хто загинув

В результаті  стрілянини на місці загинув Олексій Вагнер, військовий 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади. По дорозі в лікарню помер від важких травм колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук. Адвокат Едмонд Саакян зараз знаходиться під охороною в лікарні Мечникова Його стан лікарі кваліфікують як стабільно-важкий. Ще четверо інших стрілків знаходяться також у лікарні ім.Мечникова.

Підготувала Дарина Сухоніс

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!