Покровське долучилось до Всесвітнього дня вишиванки

Вперше у селищі Покровське Дніпропетровської області на Всесвітній день вишиванки відбулася хода вишиванок центральною вулицею селища за участі представників трудових колективів, школярів, громадськості.

Оскільки свято є міжнародним, то покровські патріоти не залишилися осторонь події, долучившись до ходи. Голови Покровського районного літературно-мистецького об’єднання Я. Сілецькаї-Васильєва та директор Покровського районного історико-краєзнавчого музею Т. Перерва у закликали в соціальних мережах «ВКонтакті» та «Однокласниках» приєднатися небайдужих покровчан до відзначення Дня вишиванок у селищі.

До акції приєднали  працівники Покровського РБК, районного музею, центральної районної бібліотеки, Олександрівського БК,  співробітники управління державної казначейської служби у Покровському районі,  а також поети літературно-мистецького об’єднання, учні шостих та сьомих класів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст№2, інші патріотично налаштовані жителі селища.

Хода пройшла від постаменту «Тризуб» біля Покровської районної державної адміністрації і до Центрального ринку, під вигуки «Слава Україні! Героям слава!» та акомпанемент троїстих музик, що виконували запальні народні мелодії.

Коли учасники акції йшли центром селища, більшість людей привітно усміхалися, говорили слова підтримки, але й знайшлися такі односельчани, котрі виказували невдоволення акцією, яка до речі нікому не завадила. Прикро, що деякі українці стидаються своєї національної приналежності. Тож виникає природні питання: хто вони? якого плем’я та роду?! чиї традиції шанують? яку культурну спадщину передадуть нащадкам?

Усі, хто прийшов на вуличну акцію, були одягнені у неповторні вишиті сорочки, кожна з яких яскравіла кольорами, квітами, візерунками.  Вишиванка – це не лише модно, стильно, гарно, це й магічний одяг, в котрому закодована історія нашого народу, його теперішнє і майбутнє. Тож вишиванку можна і варто носити не лише на свята, а у й будні, позаяк ми – українці і не маємо соромитися народних віковічних традицій.

Автор: Яна Сілецька-Васильєва

Залишити відповідь