Порада туристу: як вберегти себе від крадіжки на залізниці

Влітку починається сезон відпусток і люди масово користуються залізницею. Щоб омріяний відпочинок не зіпсували крадії у транспорті , поліцейські дали декілька слушних порад.

«Часто відпустка у наших людей починається з моменту посадки в потяг. На стіл викладаються телефони, електронні книги, планшети, якими користуються до сну, та залишають ці речі на столі без нагляду. Потяг їде шумно, а замки в купе відчиняються легко. І прокинувшись, ви можете не знайти своїх речей на тому місці, де ви їх залишили», – повідомив начальник відділення поліції на станції “Дніпропетровськ – Головний” Олексій Калениченко.

Тож пасажири самі провокують потенційних крадіїв. Поліцейський застеріг туристів від тісного  спілкування з незнайомцями, які їдуть з вами в купе, не треба їсти пити з ними. Усі свої цінні речі варто зберігати в сумці, бажано під нижнім сидінням. Гроші взагалі краще покласти на банківську картку, аніж перевозити всю готівку в гаманці.

«Зовсім нещодавно найбільше крадіжок майна громадян скоювалось у потягах напрямку «Москва – Сімферополь», який був переважно туристичним. За один рейс фіксували до п’яти таких злочинів. У Дніпропетровському напрямку майнових злочинів значно менше. Зокрема, минулого року правоохоронці затримали одного серійного злодія, який «працював» у потягах Дніпропетровської області. Та це не значить, що зараз все спокійно. Запорука вашої безпеки переважно залежить від вас самих», – наголосив Олексій Калениченко.

Якщо ж все-таки ви стали жертвою крадіжки, поліцейський радить відразу ж звернутися до начальника потягу, який передасть цю інформацію до найближчого відділення поліції. А по прибуттю на кінцеву зупинку постраждалий повинен звернутися до відділення поліції на станції залізниці, де буде прийнято його заяву.

Зазначимо, з початку цього року на станції «Дніпропетровськ – Головний» зареєстровано 18 крадіжок особистого майна, з яких 10 розкрита, а по восьми проводяться слідчі дії.

Синьога Світлана

Залишити відповідь