Призначені субсидії не переглядатимуться

Призначені субсидії не переглядатимуться у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної платні до кінця опалювального сезону. Про це під час прямої телефонної лінії 11 січня повідомила директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Лілія Ковальова. Вона зазначила, що нині в Дніпрі субсидію на сплату за житлово-комунальні послуги отримують 115 тис. 189 родин. 42 300 сім’ям її призначено вперше.

«На сьогодні немає жодних черг в районних управліннях праці та соціального захисту населення. Для цього міська рада додатково поповнила штат районних управлінь 45 працівниками. Якщо родина відчуває, що через свій фінансовий стан не може сплачувати за комунальні послуги, вона й зараз може звернутися за призначенням субсидії. Вже призначена допомога не переглядатиметься до закінчення опалювального сезону, не зважаючи на підвищення з 1 січня мінімальної заробітної платні до 3200 грн», – сказала Лілія Ковальова.

Посадовець також пояснила: якщо субсидія призначається в першому кварталі року, середньомісячний сукупний дохід  визначається за перші три квартали попереднього року, в інших випадках – за попередній календарний рік.  «Процедура оформлення субсидії залишається максимально спрощеною. До районного управління праці необхідно подати лише два документи – заяву та декларацію про доходи зареєстрованих членів родини. Це можна зробити особисто, надіслати поштою або через портал igov.org.ua», – додала директор департаменту.

Залишити відповідь