Продукти, які любить ваш мозок
Мозок – один з найважливіших органів нашого організму. І для його повноцінної роботи потрібно не тільки інтелектуальний розвиток, але і звичайна їжа, яка б заряджала його енергією.
- Чорниця. Вона знижує ризик погіршення роботи мозку у зв’язку зі старінням. Чорниця допомагає міркувати і добре засвоювати отримані знання у будь-якому віці.
- Шпинат. Він зберігає молодість нервових клітин, а також допомагає у пізнавальній діяльності мозку.
- Курага. Вона багата на залізо. Залізо стимулює роботу лівої півкулі мозку, відповідальної за аналітичне мислення. Так само курага багата на вітамін С, який допомагає залізу краще засвоюватися. Оптимальна доза на добу — 3 шт.
- Баклажан. Шкірка баклажана містить антоціанін (темний пігмент і водночас антиоксидант), який сприяє збереженню необхідної кількості жиру в мембранах клітин мозку, захищаючи їх таким чином від пошкодження.
- Ківі. Одна штука містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам’ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.
- Червона квасоля. Це джерело білків та вуглеводів. Вона нормалізує рівень цукру в крові, що важливо для нормальної роботи мозку.
- Морська капуста. Ця водорость — одна з чемпіонів за вмістом йоду. Брак цього елементу викликає безсоння, дратівливість і розлади пам’яті.
- Вівсянка. Вівсянка стимулює кровообіг, зокрема і в мозку.
- Червона капуста. Ця капуста відмінне джерело антиоксидантів, які сприяють профілактиці хвороби Альцгеймера.
- Зелений горошок. Він багатий на вітамін В1, який впливає на концентрацію уваги і пам’ять. Його брак може бути причиною погіршення пам’яті і недостатньої концентрації уваги на роботі або під час навчального процесу.
Джерело Соцпортал