П’ять вагомих причин їсти гречку
Гречана крупа – не лише смачна, а й надзвичайно корисна. Пропонуємо вам п’ять вагомих причин їсти гречку щодня. За вмістом незамінних амінокислот, білок гречки наближається до продуктів тваринного походження і тому її вважають майже рівноцінною заміною м’яса. При цьому засвоюється гречка значно краще. Пише Радіо Максимум.
Гречка стабілізує рівень цукру в крові. Після вживання гречаної каші, рівень цукру підвищується повільно.
Гречана крупа багата на фолієву кислоту, яка сприяє підвищенню загальної стійкості організму до несприятливих факторів зовнішнього середовища.
Гречка – екологічно чистий продукт. Це чи не єдина рослина, яку не містить ГМО. Всіляких нітратів, пестицидів і гербіцидів у гречці немає. Ця рослина просто не потребує хімікатів. Вона прекрасно розвивається без добрив, а з бур’янами та шкідниками справляється без сторонньої допомоги.
Однією із найважливіших властивостей гречаної крупи є захист від раку. Завдяки вмісту в її складі флавоноїдів, гречка перешкоджає зростанню пухлин. Крім протиракових властивостей, вживання гречки знижує ризик тромбозу, сприяє очищенню судин від “поганого” холестерину та перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань.


