Ідеальний зимовий сніданок: продукти, які наситять і зігріють

У зимовий період організм потребує більше вітамінів і мінералів для підтримки здоров’я. Дієтолог Марина Макіша розповіла, які продукти допоможуть почати день правильно.

Що варто додати до сніданку взимку:

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !
  • Цільнозернові каші: гречка, геркулес грубого помелу та кіноа забезпечують організм магнієм, вітамінами групи B і харчовими волокнами, які сприяють тривалому насиченню.
  • Індичка та сир: багаті на триптофан, який необхідний для вироблення мелатоніну. Індичку можна заздалегідь запекти або приготувати на парі, а сир обрати менш жирний (рикотта, моцарелла, адигейський).
  • Кисломолочні продукти: сир, кефір і йогурт містять багато білка та корисних бактерій.
  • Яйця: джерело білка, жирів і вітаміну D. Усього 2-3 яйця на сніданок забезпечують організм корисними речовинами.

Поради дієтолога:

  • Якщо ви плануєте з’їсти більше 50-70 г сиру, обирайте менш калорійні його види.
  • Для насиченості поєднуйте білки з овочами або кашами.
  • Додайте кисломолочні продукти для підтримки мікрофлори кишківника.

Збалансований сніданок допоможе вам залишатися енергійними й активними навіть у холодну пору року.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!