Розвінчано 8 найпоширеніших міфів про схуднення

В мережі можна знайти дуже суперечливу інформацію щодо дієт та схуднення. Ми часто схильні вірити неправильним даним та не довіряти достовірним, що може змусити нас зробити неправильний вибір, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Часом, ми просто губимось у величезному потоці інформації. Щоб трохи легше було орієнтуватись в ньому, ми розвінчаємо вісім популярних міфів про дієти.

Міф перший –  існують продукти, на перетравлення яких витрачається більше калорій, ніж в них містяться. Так, організму потрібно більше енергії для метаболізації овочів. Але це не означає, що в них немає калорій. Насправді, голодування (єдина дієта, при якій ви не отримаєте ніяких калорій) створить стрес для організму, що уповільнить метаболізм.

Міф другий – 100 присідань щодня забезпечать вам кубики на пресі. Присідання, безумовно, допоможе зміцнити прес, але вони не зменшать шар жиру на животі. Для цього потрібні інші вправи, такі як біг чи плавання.

Міф третій – силові вправи зроблять вас масивними. Насправді для побудови мускулатури потрібні роки наполегливих тренувань. У жінок м’язи ростуть значно повільніше через низький рівень тестостерону. Силові вправи зміцнюють ваші кістки, а також підвищує метаболізм. Таким чином, ви спалюєте більше калорій, а також покращуєте рівновагу та поставу.

Міф четвертий – щоб схуднути потрібно споживати якнайменше калорій. Якщо ви споживаєте менше калорій, ніж потребує ваш організм, він переходить в режим “виживання”, що сильно сповільнить ваш метаболізм. На початку ви може й схуднете, але як тільки ви почнете харчуватись як звичайно, то неймовірно швидко наберете вагу. Їжте багато пісного білка та не пропускайте прийоми їжі. Включіть до свого раціону складні вуглеводи з фруктів та овочів.

Міф п’ятий – жир починає спалюватись не раніше, ніж через 20 хвилин виконання вправ. Тіло починає використовувати жирові запаси тоді, коли виникає дефіцит енергії. Ви можете створити цей дефіцит, регулярно займаючись фізичними вправами, а також зменшивши споживання калорій. Якщо ви зможете це зробити, ви будете спалювати жир цілий день. Під час виконання вправ з високою інтенсивністю ваше тіло спалює більше енергії, але захоплюватись ними не варто. Організму потрібен час на відновлення.

Міф шостий – нам не дають схуднути вуглеводи. Проста формула для схуднення – споживати менше енергії, ніж витрачаєте. Це не залежить від харчового складу їжі, яку ви споживаєте. Насправді, складні вуглеводи дозволяють нам довше почуватися ситими і, тим самим, допомагають контролювати нашу вагу.

Міф сьомий – з віком ми легше набираємо вагу. Насправді причиною збільшення ваги в похилому віці є зменшення активності. При сидячому способі життя ми не тільки витрачаємо менше калорій, а і втрачаємо м’язову масу. Метаболізм практично не зазнає змін у похилому віці, якщо ви залишаєтесь активними.

Міф восьмий – ви схуднете, якщо не їстимете після 18.00. Збільшення, або навпаки, втрата ваги, залежать від того, скільки ви споживаєте калорій протягом дня та рівня вашої фізичної активності. Немає значення, в який час доби ви спожили зайві калорії, вони перетворяться на жир. Тому намагайтесь не їсти перед телевізором або комп’ютером, вони вас відволікають і ви можете з’їсти більше, ніж вам потрібно.